رادیو ساوه
 

 

یارب از چیست که این ساوه ي ما ویران است

        آخر این شهر همان زادگه سلمان است

 

نام "سلمان" که شدی شهره به پهنای جهان

        به حق او بلبل خوش نغمه این سامان است

 

حافظ آن شاعر شیرین سخن شیرازی

        معترف بود که استاد سخن سلمان است

 

تا نکردیم خود از عالم و شاعر تشویق

       شاعر و عارف ما غمزده و پژمان است

 

چون که اقلیم ادب نیست تهی از حجّت

       هر زمان دلشده ای در طلب جانان است

 

حالیا ساوه نه خالی بود از علم و ادب

       چونکه "قاضی اسدی" نادره دوران است

 

هر که دیدی خط و اشعار "سمندر" گفتا

       که نکو شعر سمندر نه کم از احسان است

 

ساوه دیروز برازنده تر از گلشن بود

       لیکن امروز بر ارباب هنر زندان است

 

هر دیاری که شدم انجمنی بر پا بود

       مگر این شهر کهن کَم ز قم و کاشان است

     

دارم امید چو بگذشته شود مهد ادب

       گر چه این بسته به لطف و کَرم یزدان است

                                                 (حاج محمد خراطی)

  

طرز تهیه روح افزا شیرینی سنتی ساوه

 

روح افزا يك نوع شيريني بسيار خوشمزه و دلپذير است كه البته نه فقط در ساوه بلكه در خيلي از نقاط ايران مخصوصاً در آذربايجان و يزد و كاشان هم تهيه مي شود ولي بيشتر يك شيريني خانگي و بومي است و توليد صنعتي آن مقرون به صرفه نيست زيرا كيفيت و طعم محصول خانگي را ندارد.

مواد لازم:

نیم کیلو بادام

یک کیلو شکر

گلاب یک استکان

آب یک استکان

زعفران اعلا

ابتدا آب و گلاب را با هم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم گاز می‌گذاریم بعد شکر را به آن اضافه کرده تا شکر در آن به خوبی حل شود و قوام پیدا کند. بعد از روی حرارت برداشته تا خنک شود، در مرحله‌ی بعد بادام های چرخ کرده را به همراه زعفران به آن اضافه کرده و در آخر روی سینی پهن کرده و برش می‌زنیم.

نکته: برای تهیه‌ی بادام ابتدا بادام ها را به مدت 5 دقیقه در آب جوش و روی حرارت قرار داده به طوری که پوست آن کنده شود، بعد از کنده شدن پوست‌ها به مدت سه چهار روز بادام‌ها را روی سینی پهن کرده تا خشک و حالت ترد به خود بگیرد بعد با آسیاب بادام‌ها را به صورت پودر آماده می‌کنیم باید توجه داشت در هنگام آسیاب، روغن بادام از آن خارج نشود.(منبع: None.Ghandi)

 

غزل زيبايي از سلمان ساوجي

 

نه ز احوال دل بي‌خبرانت ، خبري است

نه به سر وقت جگر سوختگانت ، گذري است

 

گفته‌اي ، باد صبا با تو بگويد، خبرم

اين خبر پيش كسي گو ، كه شبش را سحري است

 

بر سرم آنچه ز تنهــا و فراقت ، شبها

مي‌رود با تو نگويم ، كه در آن دردسري است

 

نظر من همه با توست، اگر گهگاهي

نكنم ديده به سوي تو درآنم ، نظري است

 

اي دل از منزل هستي ، قدمي بيرون نه

به هواي سر كويش ، كه مبارك سفري است

 

تو برآني كه بود جز تو كسي سلمان را

او بر آن نيست كه غير از تو به عالم، دگري است

    (سلمان ساوجي)

 

طرز تهیه نون قندی ، شیرینی سنتي ساوه

 

این شیرینی یکی از شیرینی های سنتی شهر ساوه است که در تمام مراسم ها و اعیاد از جمله عید نوروز درست می شود و از مهمانها با این شیرینی پذیرایی میشود ، اگر داخل خمیر این شیرینی مواد میانی (گردو،شکر،دارچین) ریخته شود به آن نون قندی(که مثل قطاب پیچیده می شود میگویند) و اگر خمیر را بدون مواد میانی قالب بزنند به آن نون ماستی می گویند.

موادلازم:

تخم مرغ یک پیمانه (هر پیمانه ای فقط تمام مواد با همان اندازه زده شود)

شکر یک پیمانه

ماست یک پیمانه

روغن جامد یک پیمانه

آرد به میزان لازم

حال به ازای هر 3 کیلو آرد:

وانیل: 1 شیشه کوچک = 3 گرم

بیکینگ پودر: 1 قاشق غذاخوری

خمیر مایه: 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

تخم مرغ و شکر و ماست را با هم زده تا شکر آب شده و مخلوط کرم رنگ گردد، روغن را داغ کرده و ولرم شده ی آن را به این مخلوط اضافه می کنید. خمیرمایه ي عمل آمده را اضافه کرده و سپس بیکینگ پودر و وانیل را اضافه می کنید ، حال آرد را اضافه کرده و هم می زنید تا خمیر لطیفی بدست آید،به خمیر نیم ساعت استراحت می دهید و سپس به شکل قطاب مواد داخلش ریخته و می پیچید و داخل روغن داغ سرخ مینمایید و یا به شکل ماه قالب میزنید و سرخ میکنید پس از سرخ نمودن شیرینی ها را در پودر قند غلتانیده و نوش جان می فرماييد. (منبع: None.Ghandi)

....

 

نظــر يادتون نره.

نظرات شما در باره محتواي اين مطالبي كه خوانديد خيلي برام مهمه. حتماً نظر بدين.

 

  نوشته شده در  چهارشنبه بیست و یکم فروردین 1392ساعت 8:28  توسط pooria  | 
 
  POWERED BY BLOGFA.COM